Överkast – tjejer och killars smak

överkastAtt välja ett överkast är inte alltid det enklaste att göra. Det finns många olika saker att tänka på så som färg, mönster, tjockt, tunt och mycket mer. Man kan alltså säga att det finns många olika frågor kring detta och en av de vanligast är hur tjejers val av överkast skiljer sig till killars.

Tjejer väljer ofta överkast utifrån deras egna preferenser. Men utan att bortse från den kvinnliga könsrollen baseras kvinnors val oftast på en balans mellan hur väl överkastet matchar med resten ens inredning och deras personliga stil. Oftast går också dessa hand i hand, de uppstår därför sällan komplikationer i valet.

Däremot när vi granskar killarnas smak så går dem oftast utifrån hur praktiskt överkastet är, och vill gärna ha ett mycket enkelt överkast i neutrala färger. Här kan man se att kvinnan och mannens smak skiljer sig åt väldigt mycket. Det finns ofta mer tanke bakom kvinnans val än mannens.

Det man dock bör veta är beskrivningens syfte är endast att vara till hjälp, därför skall man också veta att den inte kommer passa in på alla. Men för den som känner sig osäker vad för typ av överkast man vill ha så kan denna beskrivning möjligen också vara till hjälp.