Rengjøringsmiddel

Det er krig om kundene i industrien rundt rengjøring nå om dagen. Ta en tur til ditt nærmeste supermarked, og du vil se et gigantisk utvalg av ulike midler som sies å passe til en mengde ulike typer rengjøring. Du har én type middel for parkett, en annen for fliser, et ekstra for vinduer, enda et annet for kjøkkenbenken, et tredje for verktøyet og kjøkkenredskapene. Med et slikt utvalg er det utrolig enkelt å tråkke feil. Eller er det det?

Det enkle er ofte det beste

Det er ikke bare-bare at uttrykket går som det går. For det enkle er faktisk ofte det beste, i hvert fall når det kommer til rengjøring. For hva er hovedprinsippet med rengjøring? Jo, at du blir kvitt bakterier, flekker og støv. Midler som lukter godt kan være fristene, men vil du fjerne én type skadelig materiale ved å bruke et annet? Bytte ut bakterier med kjemikalier som kan forurense maten du spiser? Folk liker å tenke miljøvennlig nå i det 21. århundret, men vi tviholder fortsatt på enkelte ting som skader miljøet mer enn noe annet. Dropp rengjøringsmiddelet, og bruk heller pengene på gode koster og støvsugere. Det beste rengjøringsmiddelet der ute er nemlig… Eddik! Ja, helt vanlig eddik, som du får kjøpt på en helt vanlig dagligvarebutikk. Vanlig, gjennomsiktig eddik fungerer nemlig til det aller meste når det er snakk om sterilisering og vasking. Ja, før i tiden brukte man jo eddik for å farge håret! Nå om dagen er det bare å helle litt eddik i vaskebøtta, og sette i gang. Først og fremst vil eddiken fjerne alle andre lukter som sitter igjen fra støv og skitt. Deretter vil den sterilisere overflatene, altså vil alle bakterier dø bort på flekken. Til sist er eddik miljøvennlig og billig. Kan det bli en bedre kombinasjon enn dette? Neppe.